• Akson 1912

  Predstavljamo vam Bienalni magazin o dogajanju v Rotaract Distriktu 1912. Med vsemi predstavljenimi dogodki sta tudi naša projekta, 7. Dobrodelna kulinarična večerja in projekt Lepe misli. Vabljeni k branju.

   

  Povezava: [ Akson 1912 ]

 • VABILO - 9. Dobrodelni kulinarični večer Rotaract kluba Maribor z licitacijo

  (Maribor, 21. 11. 2016) Člani humanitarnega društva Rotaract klub Maribor že deveto leto zapored, organizirajo dobrodelni kulinarični večer z licitacijo. Letos bo glavni artikel licitacije polni penzion z nočitvijo za dve osebi v Biotermah Mala Nedelja, ki ga podarja turistična agencija Sonček. Da pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji oljčnega olja, bo na licitaciji ponujeno oljčno olje z dodanim 24-karatnim zlatom, ki ga je posebej za licitacijo doniralo podjetje PURAVIDA (http://pura-vida.si/oil/si).

   

  Zbrana finančna sredstva bodo namenili Sončku - Mariborskemu društvu za cerebralno paralizo, katerega cilji so pomagati otrokom, mladostnikom in odraslim s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi pri njihovem vključevanju v socialno okolje. Z zbranimi sredstvi bodo društvu omogočili nakup didaktičnih pripomočkov za otroke v procesu rehabilitacije ter vozilo za prevoz najtežje oviranih otrok in odraslih na vozičkih.

  Mladi rotarijci zbirajo sredstva s pomočjo donatorjev in obiskovalcev Dobrodelne kulinarične večerje z licitacijo, ki se bo odvila 26. novembra, ob 20. uri, v restavraciji Rožmarin v Mariboru.

  Vabljeni na večerjo z dobrotami izpod rok kuharskih mojstrov restavracije Rožmarin in ob glasbeni spremljavi na klavirju. Cena vstopnice znaša 25 EUR in zajema pijačo dobrodošlice, donacijo ter večerjo. Vstopnice je mogoče kupiti vsak delovni dan v Restavraciji Rožmarin. Več o samem dogodku in njegovi najavi lahko najdete na povezavi: https://www.facebook.com/events/1773244536250185/ in na spletni strani https://www.rotarct-maribor.si.

   

   10. Dobrodelni kulinarični večer

25.11.2017 se bomo ob 20.00 uri v restavraciji Rožmarin družili ob vrhunski hrani in pijači

[ Preberite več o tem ]

VABILO - 9. Dobrodelni kulinarični večer z licitacijo

9. Dobrodelni kulinarični večer Rotaract kluba Maribor z licitacijo nočitev za dve osebi v biotermah Mala Nedelja in PURAVIDA oljčnim oljem z dodanim 24-karatnim zlatom

[ Preberite več o tem ]

Člani Rotaract kluba Maribor s peko palačink zbrali 2.000,00 EUR prostovoljnih prispevkov in spekli rekordnih 1.000 palačink

Minulo soboto so člani Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, na trgu Svobode v Mariboru, že drugo leto zapored s peko palačink zbirali prostovoljne prispevke. Obiskovalci so imeli možnost izbirati med 20 različnimi nadevi in dvema vrstama palačink, navadnimi in veganskimi. 2.000,00 EUR zbranih sredstev s pomočjo prostovoljnih prispevkov in sponzorskih sredstev bo letos namenjenih Fundaciji Leona Štuklja in Fundaciji Mima.

[ Preberite več o tem ]

Člani Rotaract kluba Maribor zbrali 4.000 € za za ureditev senzorne sobe Centra za sluh in govor Maribor

 8. Dobrodelna tradcionalna kulinarična večerja z licitacijo v organizaciji Rotaract cluba Maribor

[ Preberite več o tem ]

S pomočjo Kompas Slovenija zbiramo sredstva za smučarski tečaj otrok iz socialno ogroženih družin

Skupaj z RAC klubom Ljubljana Feniks smo se povezali s Kompas Slovenija. Želimo si, da bi zimske radosti lahko užili tudi otroci iz socialno ogroženih družin. Od vsakega potnika na izbrane lokacije bo Kompas Slovenija doniral po 10€ v dobrodelni namen, za smučarski tečaj otrok na smučišču v Kranjski Gori ali na Mariborskem Pohorju.

Več informacij lahko prejmete na spletni strani Kompas Slovenija ali pri vodji projekta Aljoši Kiriču (aljosa.kiric@gmail.com).

 

V imenu Kompas Slovenija in članov RAC se vam iskreno zahvaljujemo za pomoč.

[ Preberite več o tem ]

Člani Rotaract kluba Maribor s palačinkami pogostili več kot 700 ljudi in zbrali 1.200 evrov prostovoljnih prispevkov za štipendiste Fundacije Leona Štuklja

Dobrodelni Festival palačink, ki so ga letos prvič organizirali člani Rotaract kluba Maribor, je eden izmed humanitarnih projektov, ki jih že 15 let zapovrstjo organizirajo člani kluba in na ta način uresničujejo svoje poslanstvo. Tako na različne načine prispevajo k boljšemu in prijetnejšemu bivanju pomoči potrebnih. S Festivalom palačink so priskočili na pomoč Fundaciji Leona Štuklja, ki jo je že leta 1999 ustanovil olimpionik Leon Štukelj, z namenom štipendiranja dijakov in študentov iz socialno ogroženih družin.

[ Preberite več o tem ]