Novice

Fundacija MIMA objavila razpis za financiranje mladih obetavnih športnikov v Sloveniji

Fundacijo Mima, ustanovo za mlade upe (v nadaljevanju: Fundacija Mima) sta ustanovila Mima Jaušovec, nekdanja uspešna teniška igralka in člani Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, z namenom štipendiranja in financiranja mladih športnikov, ki so potrebni finančne pomoči, starostne kategorije do 18 let, z namenom usmerjanja mladih k vrhunskemu ali kakovostnem športu. Na voljo je 4.000,00 evrov sredstev, ki se bodo podeljevali v enkratnem znesku 250,00 evrov na potrjeno vlogo.

[ Preberite več o tem ]

Člani Rotaract kluba Maribor s peko palačink zbrali rekordnih 1.700,00 EUR prostovoljnih prispevkov in spekli več kot 1.500 palačink

Prvo soboto v juniju so člani Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, na trgu Svobode v Mariboru, že četrto leto zapored s peko palačink zbirali prostovoljne prispevke. Obiskovalci so imeli možnost izbirati med 20 različnimi nadevi. Rekordnih 1.700,00 EUR zbranih sredstev s pomočjo prostovoljnih prispevkov bo tudi letos namenjenih Fundaciji Leona Štuklja in Fundaciji Mima.

[ Preberite več o tem ]

10. Dobrodelni kulinarični večer

25.11.2017 se bomo ob 20.00 uri v restavraciji Rožmarin družili ob vrhunski hrani in pijači

[ Preberite več o tem ]

VABILO - 9. Dobrodelni kulinarični večer z licitacijo

9. Dobrodelni kulinarični večer Rotaract kluba Maribor z licitacijo nočitev za dve osebi v biotermah Mala Nedelja in PURAVIDA oljčnim oljem z dodanim 24-karatnim zlatom

[ Preberite več o tem ]

Člani Rotaract kluba Maribor s peko palačink zbrali 2.000,00 EUR prostovoljnih prispevkov in spekli rekordnih 1.000 palačink

Minulo soboto so člani Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, na trgu Svobode v Mariboru, že drugo leto zapored s peko palačink zbirali prostovoljne prispevke. Obiskovalci so imeli možnost izbirati med 20 različnimi nadevi in dvema vrstama palačink, navadnimi in veganskimi. 2.000,00 EUR zbranih sredstev s pomočjo prostovoljnih prispevkov in sponzorskih sredstev bo letos namenjenih Fundaciji Leona Štuklja in Fundaciji Mima.

[ Preberite več o tem ]

Člani Rotaract kluba Maribor zbrali 4.000 € za za ureditev senzorne sobe Centra za sluh in govor Maribor

 8. Dobrodelna tradcionalna kulinarična večerja z licitacijo v organizaciji Rotaract cluba Maribor

[ Preberite več o tem ]

S pomočjo Kompas Slovenija zbiramo sredstva za smučarski tečaj otrok iz socialno ogroženih družin

Skupaj z RAC klubom Ljubljana Feniks smo se povezali s Kompas Slovenija. Želimo si, da bi zimske radosti lahko užili tudi otroci iz socialno ogroženih družin. Od vsakega potnika na izbrane lokacije bo Kompas Slovenija doniral po 10€ v dobrodelni namen, za smučarski tečaj otrok na smučišču v Kranjski Gori ali na Mariborskem Pohorju.

Več informacij lahko prejmete na spletni strani Kompas Slovenija ali pri vodji projekta Aljoši Kiriču (aljosa.kiric@gmail.com).

 

V imenu Kompas Slovenija in članov RAC se vam iskreno zahvaljujemo za pomoč.

[ Preberite več o tem ]

Člani Rotaract kluba Maribor s palačinkami pogostili več kot 700 ljudi in zbrali 1.200 evrov prostovoljnih prispevkov za štipendiste Fundacije Leona Štuklja

Dobrodelni Festival palačink, ki so ga letos prvič organizirali člani Rotaract kluba Maribor, je eden izmed humanitarnih projektov, ki jih že 15 let zapovrstjo organizirajo člani kluba in na ta način uresničujejo svoje poslanstvo. Tako na različne načine prispevajo k boljšemu in prijetnejšemu bivanju pomoči potrebnih. S Festivalom palačink so priskočili na pomoč Fundaciji Leona Štuklja, ki jo je že leta 1999 ustanovil olimpionik Leon Štukelj, z namenom štipendiranja dijakov in študentov iz socialno ogroženih družin.

[ Preberite več o tem ]

Dobrodelni Festival Palačink

Maribor bo prvo soboto v juniju, med 10. in 16. uro, na Trgu Svobode, gostil prvi dobrodelni Festival Palačink. Člani iz humanitarnega društva Rotaract club Maribor bomo pekli palačinke, obiskovalci pa bodo imeli priložnost spoznati kulinarično ponudbo ekoloških kmetij in vinogradništev iz okolice.

[ Preberite več o tem ]

Akson 1912

Predstavljamo vam Bienalni magazin o dogajanju v Rotaract Distriktu 1912. Med vsemi predstavljenimi dogodki sta tudi naša projekta, 7. Dobrodelna kulinarična večerja in projekt Lepe misli. Vabljeni k branju.

[ Preberite več o tem ]