Člani Rotaract kluba Maribor s palačinkami pogostili več kot 700 ljudi in zbrali 1.200 evrov prostovoljnih prispevkov za štipendiste Fundacije Leona Štuklja

 

 

Dobrodelni Festival palačink, ki so ga letos prvič organizirali člani Rotaract kluba Maribor, je eden izmed humanitarnih projektov, ki jih že 15 let zapovrstjo organizirajo člani kluba in na ta način uresničujejo svoje poslanstvo. Tako na različne načine prispevajo k boljšemu in prijetnejšemu bivanju pomoči potrebnih. S Festivalom palačink so priskočili na pomoč Fundaciji Leona Štuklja, ki jo je že leta 1999 ustanovil olimpionik Leon Štukelj, z namenom štipendiranja dijakov in študentov iz socialno ogroženih družin.

 

Rotaract klub Maribor je humanitarno društvo, ki ga sestavlja 25 mladih, v starosti od 18 do 30 let. Svoje poslanstvo, pomagati pomoči potrebnim, uresničujejo na različne načine. Prirejajo kulinarične dogodke z licitacijo, s pomočjo donatorjev in sponzorjev zbirajo prostovoljna sredstva, pridružujejo se mednarodnim humanitarnim akcijam ter s člani različnih društev, kot na primer Mladinski dom Maribor in VDC Polž, obiskujejo športne dogodke. Letos so se na enem izmed projektnih delavnic odločili, da obudijo dogajanje v mestnem jedru in organizirajo Festival palačink.

 

 

»Člani kluba se zavedamo, da je izbran študij doma ali v tujini pogojen tudi s finančnimi stroški, ki pa si jih žal vsi ne morejo privoščiti. Veliko nadarjenih mladih iz socialno ogroženih družin ne more izkoristiti svojega znanja, pa ne zato, ker si tega ne bi želeli, ampak ker starši ne morejo kriti osnovnih potrebščin za preživetje družine, kaj šele strošek študija ali bivanja dijaka ali študenta v drugem mestu ali državi. Veseli nas, da so obiskovalci enakega mišljenja in da smo lahko skupaj prispevali sredstva v fundacijo Leona Štuklja. Naslednje leto bomo vsekakor festival ponovili in razširili, z namenom, da pomagamo tudi okoliškim pridelovalcem zdrave prehrane do večje prepoznavnosti. Pomembno je, da si med seboj pomagamo in gradimo prijateljstva,« je dejal predsednik Rotaract kluba Maribor Aljoša Kirič.

 

Festival palačink je organiziralo 25 mladih članov kluba, ki na ta način tudi pridobivajo znanje na področju organizacije in načrtovanja dogodkov, dela v skupini in vodenja projektov. Celoten dogodek ne bi uspel brez podpore donatorjev in sponzorjev, ki so brezplačno ponudili izdelke in storitve.

 

clanici

 

Obiskovalci so imeli možnost preizkusiti dve vrsti palačink, pšenične in brezglutenske, izbirali pa so lahko med več kot 20 različnimi nadevi za palačinke, med katerimi so izstopale marmelade Vinogradništva Mulec. Ljubitelji jabolčnega soka, so lahko degustirali domači jabolčni sok Eneco, ki ga proizvaja Vinogradništvo Kušter, ljubitelji kolesarjenja pa so se lahko odpeljali na testno vožnjo z električnimi kolesi, ki so na voljo v okviru projekt KULeBIKE. Najmlajše je zabaval indijanček VIKI, ki je s seboj prinesel vsem znano VIKI kremo.

 

viki

 

O Rotaract klubu Maribor

 

Rotaract, kot del mednarodne rotarijske družine, združuje preko 6.500 klubov v 180 državah sveta, kar pomeni 180.000 mladih, med 18. in 30. letom starosti, ki sledijo rotarijski ideji o boljšem svetu in boljših ljudeh. Tako kot velja za vse rotarijsko gibanje velja tudi za naš klub, da deluje po načelih pristnega prijateljstva, ne glede na premoženje, narodnost, veroizpoved ali kakšno drugo prepričanje, s ciljem humanitarnega delovanja, ki ni nujno vedno nekaj izjemno velikega ampak, da člani s svojimi zmožnostmi ter ob podpori sponzorjev in donatorjev dodamo svoj kamenček v mozaik boljšega in prijetnejšega bivanja vsem, ki so pomoči potrebni ter na tak način tudi mi prispevamo za njihov lepši danes in boljši jutri. 

 

Zadnja leta smo člani Rotaract cluba Maribor izpeljali vrsto odmevnih človekoljubnih projektov. Poleg finančnih sredstev, ki jih prispevajo člani našega kluba, iščemo prijazno pomoč tudi v širši javnosti, zaradi česar prirejamo različne dogodke, da bi tako vsi skupaj postorili nekaj dobrega.

 

festival

 

 

Najdete nas:

Spletno mesto: http://rotaract-maribor.si/si/ 

Družbeno omrežje: Rotaract klub Maribor