Člani Rotaract kluba Maribor s peko palačink zbrali 2.000,00 EUR prostovoljnih prispevkov in spekli rekordnih 1.000 palačink

(Maribor, 4. junij, 2016) Člani Rotaract kluba Maribor so po uspešni izvedbi v letu 2015, ko so s peko palačink pogostili več kot 700 ljudi in zbrali 1.200 evrov prostovoljnih prispevkov za štipendiste Fundacije Leona Štuklja, letos ponovno izvedli Festival palačink na katerem so spekli rekordnih 1.000 palačink. 2.000,00 EUR zbranih prostovoljnih prispevkov bodo v polovičnem znesku namenili za štipendiste Fundacije Leona Štuklja, ki podeljuje štipendije nadarjenim dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin, drugo polovico sredstev pa Fundaciji Mima, katere soustanovitelji so člani kluba in katera bo namenjala sredstva za nadarjene mlade športnike iz socialno ogroženih družin.  

 

Osnovno poslanstvo Festivala palačink je skozi prostovoljno peko palačink članov kluba, približati delovanje Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, ki je v letu 2015 praznovalo že 15. leto delovanja obenem pa obiskovalcem predstaviti lokalne ponudnike domačih, naravnih izdelkov (marmelade, medu, sokov). Letos so se obiskovalcem na stojnicah predstavili Vinogradništvo Mulec in Izletniška kmetija Uranjek z domačimi marmeladami ter Vinogradništvo Kušter z ekološkim jabolčnim sokom Eneco. Ob več kot 20 različnih nadevih so obiskovalci najbolj prisegali na sladke nadeve, Viki kremo in sadne marmelade.

 

Prijetno druženje v sončnem vremenu so člani Rotaract kluba Maribor obeležili še s predajo donacije Mladinskemu domu Maribor za letovanje njihovih varovancev. Minulo zimo sta Rotaract klub Maribor in Rotaract klub Ljubljana Feniks skupaj s Turistično agencijo Kompas d.d. zbirala sredstva za letovanje otrok pri čemer je del sredstev prispeval Kompas d.d., ki je od vsakega prijavljenega gosta na izbrano destinacijo doniral 10 EUR sredstev, del sredstev pa posamezni sponzorji in donatorji. Predsednik Rotaract kluba Maribor Luka Muršec je skupaj s predstavnico Mariborske poslovalnice Kompas d.d. Sabine Oček predstavnicama Mladinskega doma Maribor predal donacijo v višini 1.700,00 EUR.

 

 

Izvedba Festivala palačink pa ne bi bila tako popolna brez sponzorjev in donatorjev, ki so že drugo leto zapored prispevali vodo, serviete, nadeve, plin, stojnice in vse ostale za izvedbo nepogrešljive pripomočke.