Člani Rotaract kluba Maribor s peko palačink zbrali rekordnih 1.700,00 EUR prostovoljnih prispevkov in spekli več kot 1.500 palačink


(Maribor, 2. junij, 2018) Člani Rotaract kluba Maribor so po uspešni izvedbi v letu 2015, 2016 in 2017, letos ponovno izvedli Festival palačink na katerem so v manj kot šestih urah spekli več kot 1.500 palačink. Rekordnih 1.700,00 EUR zbranih prostovoljnih prispevkov bodo v polovičnem znesku namenili za štipendiste Fundacije Leona Štuklja, ki podeljuje štipendije nadarjenim dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin, drugo polovico sredstev pa Fundaciji Mima, katere soustanovitelji so člani kluba in katera bo namenjala sredstva za nadarjene mlade športnike iz socialno ogroženih družin. 

 

Osnovno poslanstvo Festivala palačink je skozi prostovoljno peko palačink članov kluba, približati delovanje Humanitarnega društva Rotaract klub Maribor, ki v letu 2018 beleži že 18. leto delovanja obenem pa obiskovalcem predstaviti lokalne ponudnike domačih, naravnih izdelkov (marmelade, medu). Ob več kot 20 različnih nadevih so obiskovalci najbolj prisegali na sladke nadeve, Viki kremo in sadne marmelade.

 

Izvedba Festivala palačink pa ne bi bila tako popolna brez sponzorjev in donatorjev, ki so že četrto leto zapored prispevali vodo, serviete, nadeve, plin, stojnice in vse ostale za izvedbo nepogrešljive pripomočke.