Novice

Vabilo na obisk dobrodelne stojnice in deljenje lepih misli članov Rotaract kluba Maribor

Člani humanitarnega društva Rotaract klub Maribor vas vabimo, na obisk dobrodelne stojnice Rotaract kluba Maribor, ki bo stala na Rotovžkem trgu v Mariboru, v soboto, 20. decembra, med 16. in 19. uro.

 

Skupaj z ostalimi Rotary in Inner Wheel klubi na Inervilovem božičnem dvorišču, zbiramo humanitarne prispevke za izenačevanje življenjskih možnosti uporabnikov Sončkove stanovanjske skupnosti na Pragerskem.


Na stojnici se boste ogreli z božičnim čajem ter posladkali z domačimi piškoti in sladicami, ki jih bodo pripravili člani Rotaract kluba Maribor.

[ Preberite več o tem ]

Rotaract klub Maribor s pomočjo donatorjev, dražbo prestižnega konjaka iz leta 91 in dresa Luke Zahovića, člana NK Maribor, omogočil nakup stroja za graviranje VDC Polžu

S pomočjo donatorjev, licitacije in srečelova, so člani Rotaract kluba Maribor v okviru Dobrodelne kulinarične večerje z licitacijo, skupaj zbrali približno 5.000 EUR sredstev, za nakup stroja za graviranje, ki si ga VDC Polž iz Maribora želi že vrsto let, a žal zaradi ostalih tekočih stroškov, ne more privoščiti.

[ Preberite več o tem ]

Vabilo na Dobrodelni kulinarični večer z licitacijo

Člani Rotaract cluba Maribor, vas vabimo na že 7. Dobrodelni kulinarični večer, v soboto, 29. novembra, ob 20. uri, v vinoteko restavracije Rožmarin.

 

Ob sproščeni glasbeni spremljavi, za katero bosta poskrbeli Manja Kos na flavti in Suzana Djokić na pianu, bo za pogostitev poskrbljeno z izbranimi kulinaričnimi dobrotami izpod rok kuharskih mojstrov 

 

Osrednji dogodek bo predstavljal tradicionalno licitacijo katere izdelek ostaja vijolična skrivnost.

[ Preberite več o tem ]

ROTARACT NEWSLETTER

Dragi rotarijci in prijatelji,


Vabljeni k ogledu prvega Rotaract newsletterja v katerem boste našli sveže novice iz dogajanja rotaractovcev v Sloveniji, poročila iz svetovnih rotaract dogodkov in predstavitve vseh slovenskih klubov.

 

[ Preberite več o tem ]

Rotaract Club Maribor in podjetje Moja Naložba omogočila nakup šolskih potrebščin za otroke Mladinskega doma Maribor

Na sončno soboto, ko so se kolajne mladih slovenskih veslačev, na tradicionalni mednarodni veslaški regati v Brestrnici pri Mariboru, vrstile ena za drugo, so na svoj račun prišli tudi varovanci Mladinskega doma Maribor. Kot vsa leta do zdaj je tudi letos  podjetje Moja naložba, v sodelovanju z mladimi rotarijci iz humanitarnega društva Rotaract Maribor, predala donacijo v vrednosti 1.000 €, za nakup šolskih potrebščin.

[ Preberite več o tem ]

Predaja donacije humanitarni organizaciji H.O.P.E. za nakup miniaturnih kamer

Tokrat smo skupaj z EpeKo in Klubom mariborskih študentov priskočili na pomoč Tomu Križnarju oz. humanitarni organizaciji H.O.P.E. za nakup miniaturnih kamer s katerimi se beleži iztrebljanje ljudi v Nubskih gorah, modremu Nilu, Abjeju in Darfurju. S tem dejanjem upamo, da bodo ustrezne institucije kot so OZN odreagirale in ustavile morijo.

[ Preberite več o tem ]

Rotaract Club Maribor in Moja Naložba predala sredstva Mladinskemu domu Maribor

V soboto, 1. septembra, ko se je 600 veslačev iz 4 držav borilo za odličja  že 34. veslaške Regate v Brestrnici, so predstavniki Mladinskega doma simbolično prejeli 1000 EUR sredstev iz strani Moje naložbe in Rotaract Cluba Maribor.

[ Preberite več o tem ]

Dobrodelna dražba Rotaract kluba Maribor

V soboto, 24.10. zvečer je Rotaract Club Maribor priredil tradicionalno dobrodelno dražbo, ki se ga je udeležilo veliko dobrodelnežev.  Na dražbi so skupaj z licitacijo dresa, NHL ekipe Detroit Red Wings s podpisi igralcev in grafiko »Dama v Črnem« akademskega slikarja, Beus Petara, uspeli zbrati 5000 € EUR. Donacijo, ki je namenjena Mladinskemu domu Maribor in TOM telefonu (brezplačni telefonski liniji za zaupno pomoč in svetovanje otrokom in mladostnikom v stiski) sta sprejela, predstavnica mladinskega doma, Mihela Kosi Brigadir  in predstavnica TOM telefona, Kornelija Kaurin.

[ Preberite več o tem ]

Rotaract club Maribor na dobrodelni licitaciji zbral 5.500 evrov sredstev

Najvišji znesek na licitaciji je dosegel dres kapetana slovenske nogometne reprezentance Roberta Korena, s podpisi vseh reprezentantov. Celoten izkupiček večera je bil namenjen pomoči socialno ogroženim študentskim družinam ter Društvu Veliko Srce, še posebej za pomoč hipoterapije.

[ Preberite več o tem ]

Dobrodelni kulinarični večer Rotaract Cluba Maribor

Ob prijetnem vzdušju, odlični hrani in glasbeni spremljavi smo se srečali na dan, ki je namenjen praznovanju naših mater. Zbrana finančna in materialna sredstva pa smo namenili Materinskemu domu Maribor, ki je prav na ta dan praznoval peto obletnico delovanja.

[ Preberite več o tem ]